top of page

Futbolcularıyla Çatışan Teknik Direktörler



Takım sporlarında, branşı ne olursa olsun, bir takımın başarılı olması için birden fazla şeye ihtiyaç vardır. Sporcular ve teknik ekibin kalitesi, fiziki şartların yeterliliği, mali durum gibi birçok kriter başarı ile başarısızlık arasındaki farkı belirler.

Bu farkı belirleyen en önemli faktörlerden biri ise uyumdur. Takım olabilme motivasyonunu sağlayabilmek ve spor alanında hem de spor alanının dışında birlikte hareket edebilmek başarılı spor takımlarının en büyük özelliklerinden biri olmuştur.

En kalabalık kadroya sahip takım sporlarından biri olan futbolda da bu uyum oldukça önemlidir. Tarih boyunca teknik direktörleriyle çok uyumlu çalışabilen futbolcuların başarılarına dair birçok örnek varken bunun tam tersi duruma da sıkça rastlanmaktadır.


Birçok Ünlü Yıldız Teknik Direktörüyle Sorunlar Yaşadı


Futbol tarihinde teknik direktörler ve futbolcular arasında yaşanan sorunlar dendiğinde akla birçok örnek gelmektedir.

Son dönemde bunların en başında ise Ibrahimovic’in Barcelona döneminde Pep Guardiola ile yaşadığı ve hala sık sık tekrar gündeme gelen polemikler yer almaktadır.

Hatırlanacağı üzere Inter’den takasıyla Barcelona’ya gelen Ibrahimovic, Pep Guardiola’nın saha içindeki sistemine uyum sağlayamamasının yanında saha dışındaki kurallarına da uymamıştı. İspanyol teknik direktörün başta spor araba kullanma yasağı olmak üzere birçok yasağına karşı çıkan Ibrahimovic, 2009’da geldiği Barcelona’dan 2010’da ayrılmıştı.

Ibrahimovic sonraki dönemde Guardiola için: “Beni alan Ferrari almıştır. Ferrari sahibi benzini doldurur ve otobana çıkıp gazı kökler. Oysa Guardiola dizel benzin doldurduğu Fiat ile yeşillikte tur atmayı seçti.” sözlerini kullanmıştı.

Ibrahimovic’in Guardiola’nın aksine “Onun için ölürüm” dediği Jose Mourinho ise Real Madrid döneminde, takımın ikonik oyuncularından Iker Casillas ile sıkıntılar yaşadı. Casillas’ı yedek kaleci olarak düşünen Portekizli bu sebeple başta İspanyol kaleci olmak üzere pek çok yıldızla sorunlu bir ilişkiye sahipti.

Buna benzer bir sorun Andre Villas Boas ve Frank Lampard arasında da yaşanmış ve sürecin sonunda Portekizli teknik direktör görevinden ayrılmıştı.

Carlos Tevez ve Mario Balotelli’nin Mancini ile yaşadıkları, Fransa Milli Futbol Takımı’nın kampında Anelka ile Raymond Domenech arasında başlayıp tüm kampı etkisi altına alan tartışmalar gibi birçok olay, teknik direktör futbolcu sorunlarına örnek olarak gösterildi.


Son Örnek Fransa’dan


Yukarıda sayılan olayların bir benzeri, bugünlerde Fransa Ligue 1 takımlarından Olimpik Marsilya’da yaşanıyor.

Fransız ekibinde göreve sezon başında getirilen Igor Tudor’un futbolculardan bazılarıyla ciddi sorunlar yaşadığı iddiaları Fransız basınında sıkça yer alıyor. Hırvat teknik direktörün, geçtiğimiz günlerde antrenmanda Gerson ile yüksek şiddette bir tartıştığı ve hücum oyuncusu Dieng ile de bu olayın bir benzerini yaşadığı iddia edildi.

Fransız L’Equipe’de yer alan haberlere göre, teknik direktör Igor Tudor’un tavırlarından rahatsız olan futbolcuların takım kaptanı Dimitri Payet aracılığıyla Olimpik Marsilya Başkanı Pablo Longoria’dan toplantı istediği belirtildi. Bu toplantıda oyuncular Başkan Longoria’ya durumu aktardılar.

Cengiz Ünder ile de sorunlar yaşamaya başladığı belirtilen Tudor için Olimpik Marsilya taraftarları daha sezon başlamadan istifa kampanyaları düzenlemeye başladılar.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page