top of page

Harry Kane 29 Yaşında



İngiltere Milli Futbol Takımı ve Tottenham Hotspur’un kaptanlığını yapan Harry Kane, 29’uncu yaş gününü kutluyor.

İngiltere Premier Lig’de 200 gol barajına yaklaşan oyuncu, geride kalan kariyerinde henüz kupa kazanamamış olsa da dünya futbolunun en elit forvetleri arasında sayılıyor.


Kırılma Sezonu 2014/2015


Futbola Ridgeway Rovers kulübünün altyapısında başlayan Harry Kane, henüz genç yaşta sırasıyla Arsenal, Watford ve en nihayetinde Tottenham Hotspur kulüplerinde oynadı.

2004-2010 yılları arasını geçirdiği Tottenham 2011 yılının Ocak ayında Leyton Orient takımına kiralanan 18 yaşındaki futbolcu, yarım sezon bu takımın formasını giydi.

Leyton Orient ile League One’da 18 maçta 5 gol atan Harry Kane, bir sonraki sezonun yarısını Tottenham ile geçirdi.

Londra ekibinin İngiltere Premier Lig’de 2011/2012 sezonunda oynadığı hiçbir maçta süre alamayan oyuncu buna karşın UEFA Avrupa Ligi’nde eleme turlarından itibaren oynanan 8 maçın 7’sinde forma giydi.

O sezonu Championship ekiplerinden Milwall’da tamamlayan Harry Kane, Tottenham’a geri döndükten sonra önce Norwich’e sonra ise Leicester City’e kiralandı.

2013/2014 sezonunda Tottenham, Harry Kane’i bir kez daha kiralık göndermek istiyordu. Buna karşın İngiliz oyuncu, dönemin teknik direktörü Andre Villas Boas’a yedek kalsa bile takımdan ayrılmak istemediğini söyledi ve dediğini yaptı.

Bununla birlikte 20 yaşındaki oyuncu, Tottenham ile ilk tam sezonunda 10 Premier Lig maçına çıkıp 3 gol 2 asist ile kendini gösterdi.

Genç İngiliz forvet, 2014/2015 sezonunda ise kariyerinin şeklini değiştirecek bir performans sergiledi. O sezonun başında Tottenham’ın teknik direktörlüğüne getirilen Mauricio Pochettino, Harry Kane’e seviye atlattı.

Kane, “eğer siz ona saygı gösterip çok çalışırsanız, Pochettino size dünyaları verir.” sözleriyle anlattığı teknik direktörüyle birlikte, o sezon Tottenham’ın vazgeçilmez oyuncularından birine dönüştü ve İngiltere Premier Lig’de 34 maça çıkıp 21 gol atmayı başardı.

Elit seviyede performans gösterdiği böyle bir sezondan sonra istikrarını korumayı başaran İngiliz forvet, 2015/2016’de 25 gol ve 2016/2017’de ise 29 gol atarak İngiltere Premier Lig’de üst üste 2 kez gol krallığı yaşadı. Bu unvanı 2020/2021’de de kazanan oyuncu aynı zamanda kariyerine 1 Dünya Kupası Altın Ayakkabısı da ekledi.

Bunlarla birlikte Harry Kane, 2016/2017 ve 2017/2018 sezonlarında İngiltere’de Yılın Futbolcusu ödüllerinin de sahibi oldu.


Dipten Zirve Tırmandı


Harry Kane, İngiltere Premier Lig’deki 100’üncü golünü attıktan sonra The Players Tribune sitesinde hayatına dair bir yazı kaleme almıştı.

Geçtiğimiz günlerde Bayern Münih teknik direktörü Julian Nagelsmann’ın “çok iyi bir oyuncu ancak çok pahalı” açıklamasında bulunduğu Harry Kane, kariyerinin ilk günlerinde diğer takımlar tarafından istenmediğini bu yazısında anlattı.

Onu 8 yaşındayken takımdan gönderen Arsenal’e karşı hala her oynadığında “Hadi bakalım kim haklı, kim yanıldı.” diye düşünerek motive olduğunu anlatan Harry Kane, Tottenham günlerinin de pek parlak başlamadığının altını çizmişti.

Kariyerinde mental olarak eşik atlamak için NFL oyuncusu Tom Brady’i ilham aldığından bahsettiği yazısında Harry Kane, oyuncunun NFL draftında 199’uncu sıradan seçilmesine karşın tarihin en büyük oyuncusuna dönüşmesinden çok etkilendiğini ve zor anlarında Brady’i düşünerek: “Bunu yapacağım. Çok sıkı çalıştığımda şans bana gelecek. Bu şansı alacağım.” dediğini belirtti.

2022/2023 sezonu başlarken Antonio Conte’nin başında olduğu Tottenham’ın kaptanlığını yapan Harry Kane, 2018’de geldiği seviye için 4 isme teşekkür etmişti: Nişanlısı, babası, Tom Brady ve Mauricio Pochettino.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page