top of page

Hollanda Milli Takımında Salgın



EURO 2024 Elemeleri için verilen ara için bir araya gelen Hollanda, takımın antrenman kampındaki bir virüs salgını sebebiyle beş futbolcunun milli takım kampından evlerine yollandığını açıklandı.


Eve gönderilenler arasında Liverpool'dan Cody Gakpo, Newcastle'dan Sven Botman, Bayern Münih’in defans oyuncusu Matthijs de Ligt, Anderlecht kalecisi Bart Verbruggen ve PSV'den Joey Veerman yer alıyor.


Teknik Direktör Ronald Koeman, kadroya üç yedek oyuncu çağırdı. Bayern Münih’in orta saha oyuncusu Ryan Gravenberch, Inter Milan’ın defans oyuncusu Stefan de Vrij ve Vitesse’nin kalecisi Kjell Scherpen; milli takıma çağırılan isimler oldu.


Gravenberch ve Scherpen, şu anda U21 takımı ile İspanya’da kampta bulunuyor. Oradan ayrılıp A takıma katılacaklar.


Hollanda Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman ve Bart Verbruggen; bu sabah Hollanda milli takımının antrenman kampından ayrıldı. Virüs bulaşmış durumdalar." ifadeleri kullanıldı.


Hollanda Futbol Federasyonu virüsün özelliği hakkında daha fazla ayrıntı açıklamadı.


Hafta başlarında Frenkie de Jong ve Steven antrenmanda yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle kadrodan çıkaran Hollanda, 5 oyuncu daha kaybederek Fransa maçı öncesi kadroda büyük değişiklere gitmek zorunda kaldı.


Hollanda, ikinci grup maçında Cebelitarık'ı Amsterdam'a konuk etmeden önce cuma günü Stade de France'da Fransa ile karşılaşacak.


Önceki iki Avrupa Şampiyonası’nı kaçıran Portakallar, kesinlikle bu elemelerde Dünya Kupası finalistine karşı güçlü bir başlangıç yapmak isteyecek ancak onlar için çok zor olacak.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page