top of page

İngiltere Gündeminde Trent Alexander Arnold Var


Londra’da oynanan Euro 2020 finalinde penaltı vuruşları sonrasında kupayı İtalya karşısında kaybeden İngiltere Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi’nde tarihinin en kötü turnuva performanslarından birini sergiledi.


Teknik direktör Gareth Southgate önderliğinde Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’na hazırlanan İngiltere, UEFA Uluslar A Ligi’nde Almanya, İtalya ve Macaristan ile aynı grupta yer alıyordu.

İngilizler, 4 Haziran 2022 – 26 Eylül 2022 tarihleri arasında grupta çıktıkları 6 maçta da galibiyet alamayınca grubu son sırada tamamladı ve B Ligi’ne düştü.

İngiltere bu süreçte Macaristan’a 1-0 ve 0-4, İtalya’ya ise 1-0 mağlup oldu. Gareth Southgate liderliğindeki takım topladığı 3 puanı da beraberlikler sonucunda elde etti. Takımın aldığı bu sonuçlar Ada basınında ağır şekilde eleştirilirken son günlerde tartışmaların merkezinde ise FIFA Dünya Kupası öncesinde takımın durumu ve Trent Alexander Arnold yer aldı.


Trent Alexander Arnold Düşüşte


2016’da Liverpool A takımına çıktıktan sonra Jürgen Klopp yönetimindeki takımın vazgeçilmezlerinden olan Trent Alexander Arnold, 2022/23 sezonuna kötü başladı.

İngiltere Premier League’in ilk 7 haftasında 6 maça çıkan ve sadece 9 puan toplayan Liverpool’da bu karşılaşmaların tamamında forma giyen 23 yaşındaki İngiliz sol bek, özellikle savunma performansıyla eleştirilerin odağında yer aldı.

Oysa oyuncu daha birkaç yıl önce dünyadaki en üst düzey sağ bek oyuncularından biri olarak gösteriliyordu. Öyle ki 2020 yılında Liverpool’un Atletico Madrid ile oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi maçı sonrasında efsane İngiliz stoper Rio Ferdinand onun için “Cafu’dan beri bu kadar etkileyici bir sağ bek görmedim.” demişti.

Geride bıraktığımız 2021/22 sezonunda da tüm kulvarlarda çıktığı 47 maçta 2 gol 19 asist gibi etkileyici bir performans sergileyen oyuncu, yeni sezonda takımın düşüşünden en çok etkilenen isimlerin başında geldi.

Trent Alexander Arnold’un Katar 2022 FIFA Dünya Kupası öncesinde yaşadığı bu düşüş, onu milli takım formasından mahrum kalma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı.

Öyle ki İngiltere Milli Takım Teknik Direktörü Gareth Southgate, FIFA Dünya Kupası öncesinde oynanan son maçlar olma özelliği taşıyan İtalya ve Almanya maçlarının aday kadrosuna Trent Alexander Arnold’u davet etmedi.


Arnold Ada Basınının Gündeminde


Trent Alexander Arnold’un aylar içinde yaşadığı bu büyük düşüş, başta Ada basını olmak özere tüm spor kamuoyunun gündeminde yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde Journal du Dimanche’a konuşan Chelsea ve Fransa milli takımının eski stoperi Franck Leboeuf, Trent Alexander Arnold’un şu anda Premier League seviyesinden uzakta olduğunu iddia ederek “defansif olarak Championship seviyesinde” ifadelerini kullandı.

İngiltere Milli Takım Teknik Direktörü Gareth Southgate’in Dünya Kupası için elinde Kyle Walker, Reece James ve Kieran Trippier gibi formda oyuncuların olmasının da Trent Alexander Arnold’un Katar’a gidiş ihtimalini zayıflattığı belirtildi.


Buna ek olarak Southgate’in 3-4-3 sistemini kullanması da bu dizilişte uluslararası tecrübesi çok da fazla olmayan Arnold’un takım içindeki rakiplerinden geride kalmasına sebep oldu.

Gareth Southgate’in geçtiğimiz Pazar günü Almanya maçından önce düzenlediği basın toplantısında Trent Alexander Arnold hakkında gelen soruya “O harika bir oyuncu ve tıpkı diğerleri gibi oyunumuza farklı nitelikler katıyor. Bu pozisyonda farklı oyuncu profilleriyle kutsanmış durumdayız.” şeklinde cevap vermesi de 23 yaşındaki bek oyuncunun Katar kadrosunda yer alamayacağı şeklinde yorumlandı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page