top of page

Manchester United'ın kaptanı Harry Maguire

Güncelleme tarihi: 22 Tem 2022



Manchester United’ın yeni teknik direktörü Erik ten Hag, 2022/2023 sezonunda takım kaptanının Harry Maguire olacağını açıkladı.


2020’nin ilk aylarından itibaren Manchester United’ta kaptanlık görevini sürdüren İngiliz stoper, o günden beri özellikle kulübün eski futbolcuları tarafından sıkça eleştirildi.


Rekor Bedelle Transfer Oldu


Manchester United, 2019 yazında Harry Maguire için Leicester City’e 87 milyon euro ödeyerek, İngiliz stoperi tarihin en pahalı savunma oyuncusu yaptı.


2017 – 2019 arasında Leicester City formasını giyen ve Tilkiler lakaplı takımıyla 75 maça çıkan Harry Maguire, ayrıca 2017’den beri İngiltere Milli Futbol Takımı’nın da formasını giyiyordu.

İngiltere Premier Lig’de 2012/2013 sezonundan beri şampiyon olamayan Manchester United’a büyük beklentilerle gelen İngiliz milli oyuncu, takıma katıldıktan aylar sonra kaptanlığa yükseltildi.


Manchester United’ın o dönemki kaptanı Ashley Young’ın takımdan ayrılmasıyla kaptanlık pazubandını takan Harry Maguire, kaptan olarak ilk maçına UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan Partizan maçıyla çıktı.


Kaptanlığının ilk maçında kolundaki pazubandının varlığını unutan Harry Maguire’ın maç öncesindeki para atışına gelmemesi, İngiliz medyasında eleştirilere yol açmıştı.



Saha İçi Performansı Kaptanlığa Da Yansıdı


Manchester United’ta geçirdiği süre boyunca 143 karşılaşmaya çıkan Harry Maguire, performansıyla özellikle taraftarlardan yoğun eleştiriler aldı.


Bu eleştirilere zaman zaman Manchester United kulübünün efsaneleri de eklendi ve oyuncu üzerindeki baskılar arttı.


Örneğin Manchester United’ın Liverpool’a 5-0 mağlup olduğu bir maçtan sonra kulübün eski oyuncularından Roy Keane, Sky Sports’ta Harry Maguire için: “Maguire ve Luke Shaw, kulüp için tam anlamıyla bir utanç kaynağıydı. Maguire’ın bu hali tamamen profesyonelliğinin eksikliğinden kaynaklanıyor. Manchester United kaptanı böyle bir maçtan sonra konuşurken tıpkı bir robot gibiydi. Bu kabul edilemez.” ifadelerini kullanmıştı.


Söz konusu Liverpool maçının ardından taraftarların tepkileri ise oldukça şiddetliydi. Öyle ki Harry Maguire’a mail yoluyla bomba tehdidi bile yapıldı. Bu tehditlerin ardından İngiliz polisinin oyuncunun evinde bomba araması yapması, durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.


İngiliz stoper ise durumun bu raddeye gelmesine şu sözlerle tepki göstermişti: “Eleştiriler beni etkilemez ancak bunlar bomba tehdidine kadar vardığında işte o zaman bu benimle değil, ailemle ilgili oluyor.”


Üstelik Manchester United kaptanının yaşadıkları bununla da sınırlı kalmadı. Harry Maguire ve ailesinin, Yunanistan’da karıştıkları bir kavganın sonunda 21 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmaları İngiliz stoperin Manchester United ve İngiltere Milli Futbol Takımı’ndaki durumunu da sorgulanır hale getirdi.


Erik ten Hag Her Şeye Rağmen Kaptanlığı Verdi


Tüm bu gelişmelerden sonra 2021/2022 sezonunda Manchester United’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkını elde edememesi, kulüpte değişikliklere yol açtı.


Teknik direktörlük görevini yürüten Ralf Rangnick’in yerini Erik ten Hag aldı. Kamuoyunda bu değişikliklerin bir sonraki halkasının Harry Maguire’ın kaptanlığı ile ilgili olması bekleniyordu.


Rio Ferdinand’ın “United’da, kaptanlık baskısını hissetmeden rahat bir şekilde oynayamazsınız. Bu çok zor bir iş. Maguire'da kaptanlık özellikleri yok.” görüşüne karşın, yeni teknik direktör Erik ten Hag, Harry Maguire’dan kaptanlığı almadı.


Hollandalı teknik direktör, 2022/2023 sezonunda da takımın Harry Maguire kaptanlığında sahaya çıkacağını resmi olarak duyurdu.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

留言


bottom of page