top of page

Paris Saint Germain Birçok Yıldızıyla Ayrıldı



Dünya futbolunun son dönemdeki en zengin kulüplerinden biri olarak öne çıkan Paris Saint Germain, 2022/23 transfer döneminde kadrosuna kattığı oyuncular kadar yollarını ayırdığı isimlerle de dikkat çekti.

An itibariyle Transfermarkt verilerine göre 921,45 milyon euro değeriyle Avrupa futbolunun en değerli kadrolarından birine sahip olan Paris Saint Germain, kadrosunda büyük bir değişime gitti.


En Büyük Hamle İç Transferde Yapıldı


Paris Saint Germain adına 2022/23 sezonu öncesinde cevabı en çok merak edilen soru takımın Fransız yıldızı Kylian Mbappe’nin geleceğiydi.

Real Madrid’e transferi gündemde olan oyuncu yaz başında ikna edildi ve kulüple yeni bir sözleşmeye imza attı. Dünya basınında sözleşmenin toplam maliyetinin 300 milyon euro’yu bulduğu söylense de Paris Saint Germain tarafı bu iddiaları doğrulamadı.

İç transferde çok büyük bir hamle yapan Paris Saint Germain yönetimi, hali hazırda birçok yıldızın bulunduğu kadronun başına Christophe Galtier’i getirdi.

Christophe Galtier ile birlikte 7 futbolcu transfer edildi ve Paris Saint Germain bu isimlere toplam 147,5 milyon euro harcadı.

Gelen oyuncular arasında en yüksek bonservis bedeli Porto’dan kadroya katılan Vitinha’ya ödenirken (41.5 milyon euro) 20 yaşındaki Hugo Ekitiké ise kadrodaki tek kiralık futbolcu oldu.


Birçok Yıldız Takımdan Ayrıldı


Paris Saint Germain’in UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanma hedefiyle başladığı sezonda birçok yıldız isim ise takımdan ayrıldı.

Kiralık oyuncularla birlikte toplam 25 futbolcuyla yollarını ayıran son Ligue 1 şampiyonu, gönderdiği oyunculardan 53,3 milyon euro bonservis geliri elde etti. Bu oyuncuların yaş ortalaması ise 23,9 idi.

Transfermarkt verilerine göre Paris Saint Germain’in gönderdiği 25 oyuncunun toplam piyasa değeri ise yaklaşık 222,45 milyon euro’yu buluyordu.

Takımdan ayrılan isimler arasında en dikkat çekenleri uzun süredir Paris Saint Germain forması giyen Angel Di Maria başta olmak üzere Gana milli takımının orta sahası Idrissa Guaye, Alman stoper Thilo Kehrer, kaleci Alphonse Areola, stoper Abdou Diallo, Alman milli takımıyla Dünya Kupası kazanmış olan Julian Draxler, Liverpool ile Premier League’i kazanan Hollanda milli takımı oyuncusu Georginio Wijnaldum, Arjantinli Leandro Paredes, İspanyol Ander Herrera ve Fransız bek Laywin Kurzawa idi.

Bu isimlerin yanında çok yüksek potansiyeli olduğuna inanılan 19 yaşındaki Xavi Simons ve 20 yaşındaki Arnaud Kalimuendo da takımdan ayrılanların arasına katıldılar.

Avrupa’da bu sezon kadrosundan en çok oyuncuyu gönderen kulüplerden biri olan Paris Saint Germain, buna rağmen hala dünyanın kağıt üstündeki en güçlü kadrolarından birine sahip.

Bu kadroyla birlikte kulübün nihai hedefi UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanmaya odaklanan Christophe Galtier, yapılan revizyonun karşılığını Mayıs ayında İstanbul’daki finalde almak istiyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page