Sergio Busquets 34 yaşında
top of page

Sergio Busquets 34 yaşında

Güncelleme tarihi: 22 Tem 2022



16 Temmuz 2022 itibariyle 34’üncü yaşını kutlayan Sergio Busquets, hali hazırda İspanya Milli Futbol Takımı ve Barcelona’nın kaptanlığını yapıyor.

Kariyerinde birçok başarı kazanan oyuncu, profesyonel futbola başladığı ilk günden beri Barcelona forması giyiyor. Barcelona altyapısı “La Masia”dan çıkan oyuncu, kulübün “altın jenerasyon” olarak adlandırılan ekibinin en önemli parçalarından biriydi.


Barcelona ile 14 Yılda Kazanılan 32 Kupa


Barcelona A takımına 2008/2009 sezonunun başında dahil olan Sergio Busquets, tıpkı kendisi gibi takıma yeni katılan teknik direktör Pep Guardiola’nın vazgeçilmezlerinden olmayı kısa sürede başardı.

Futbolculuk günlerinde, kendi döneminin en iyi orta sahalarından biri olarak gösterilen Pep Guardiola, 20 yaşındaki genç oyuncuyu savunmanın önünde görevlendirmişti. Sergio Busquets ilk sezonunda La Liga, İspanya Kral Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 41 maça çıkarak istikrarlı bir performans sergilemişti.

Devam eden süreçte Barcelona, tarihin en başarılı futbol takımlarından birine dönüşürken sahadaki dokunulmaz oyunculardan biri Sergio Busquets olmuştu. Öyle ki Busquets, Pep Guardiola’nın takımdan ayrıldığı 2012 yılına kadar her sezon en az 40 maçta forma giymişti. Hatta İspanyol oyuncu 2009/2010 ve 2011/2012 sezonlarında 50 maç barajını dahi aşmıştı.

Pep Guardiola, 2012 yılının ilk günlerinde Sergio Busquets, henüz 23 yaşında Barcelona ile 100’üncü maçına çıkmaya hazırlanırken İspanyol orta sahayı şöyle tarif ediyordu:


“Oynadığı mevkide dünyada ondan iyisi yok. Taktik anlamda çok güçlü. Sakin ve alçakgönüllü. Yanlış gördüğü yerde konuşacak cesarete sahip. Barcelona’da Puyol ve Xavi’nin adımlarını takip ediyor. Yeniden futbola başlayabilsem, Sergio gibi bir oyuncu olmak isterdim.”

Pep Guardiola’nın takımdan ayrılmasından sonra da Barcelona’nın vazgeçilmezlerinden olan Busquets, bugüne kadar kulübüyle 678 maça çıkıp 32 kupa şampiyonluğu yaşadı.


İspanya’nın Kaptanı Busquets


Barcelona’da forma giymeye başladığı ilk günlerden itibaren İspanya Milli Futbol Takımı’nın o dönemki teknik direktörü Vincente del Bosque’nin de dikkatini çeken Sergio Busquets, ilk olarak 1 Nisan 2009’da milli takıma davet edildi.

Milli takımıyla birlikte 1 FIFA Dünya Kupası ve 1 Avrupa Futbol Şampiyonası kazanan Sergio Busquets için, teknik direktör Vincente del Bosque: “Eğer oyunu izlerseniz, Busquets’i göremezsiniz ama Busquets’i izlerseniz tüm oyunu görebilirsiniz.” diyecek ve tıpkı meslektaşı Pep Guardiola gibi ekleyecekti: “Bir futbolcu olsaydım kesinlikle onun gibi olmak isterdim.”

İspanya’nın üst üste şampiyonluklar yaşadığı günlerin devamında tıpkı Barcelona’da olduğu gibi göreve gelen her teknik direktörün taktiğinde önemli yer tutan oyuncu, milli formayı ise 137 kez giydi.


Rakiplerin Saygısını Kazandı


Sergio Busquets hakkında sadece aynı takımda oynadığı meslektaşları veya teknik direktörleri övgülerde bulunmadılar.


İspanyol orta saha çoğu zaman rakipleri tarafından da takdir edildi. Barcelona ile Liverpool’un karşı karşıya geldiği bir maç sonrasında Steven Gerard: “Bir aşamadan sonra ona pres yapmayı dahi bırakıyorsunuz. Çünkü Busquets’ten top alamıyor hatta ona yaklaşamıyorsunuz. Busquets ile rakip olmak bir kabus.” açıklamalarıyla rakibini yüceltti.

Sergio Busquets’in saha içinde gösterişsiz bir şekilde oynadığı futbolun etkileyiciliğine, Barcelona’nın ezeli rakibi Real Madrid’in orta saha oyuncusu Casemiro da kayıtsız kalamadı.


2019’da verdiği bir röportajda kendisine gelen bir soru üzerine Busquets’e rakip olmak hakkında konuşan Brezilyalı orta saha: “Iniesta ve Xavi’ye karşı da oynadım ancak Busquets kesinlikle dünyanın en iyi defansif orta sahası. Takımı için sahadaki pis işleri o kadar kolay yapıyor ki. Barcelona için vazgeçilmez konumda.” sözlerini kullanmıştı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
BEYAZ-01_edited.png
  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • Heyecan - Beyaz Çember
visa-mastercard-logo.jpg

Copyright © 2020 Lobby Lobos Reklam Her hakkı saklıdır. FourFourTwo.com'da yer alan hiçbir içerik,

FourFourTwo.com'un yazılı onayı olmaksızın yayınlanamaz, yeniden yazılamaz ve bu içeriklerin dağıtımı yapılamaz.

bottom of page